VISIE

  “Aluminium schrijnwerk is de toekomst. Het is onderhoudsvriendelijk, onverslijtbaar en esthetisch tijdloos”

  Wie in Zuid-West Vlaanderen en de Westhoek op zoek is naar vakkundig advies en juiste oplossingen met betrekking tot alu- minium ramen en deuren kan terecht bij de firma ALU FILIP BVBA. Als Reynaers Partner staat ALU FILIP immers garant voor een grondige kennis en praktijkgerichte ervaring in het bouwproject voor aluminium ramen en deuren.

  Niet zomaar Reynaers Partner

  “Het label Reynaers Partner dat ons door Reynaers Aluminium werd toegekend betekent veel meer dan alleen maar een sticker aan de deur,” zegt zaakvoerder Tom Bonte. “Die erkenning wijst op een nauwe samenwerking tussen een absolute topspeler in aluminium profielen enerzijds en de aluminium specialist anderzijds die borg staat voor een correcte constructie en plaatsing van aluminium ramen en deuren.”

  ALU FILIP is een jong en dynamisch bedrijf dat vanaf de start actief is in de sector van het Alumimium schrijnwerk. Sinds 2004 is de firma toegespitst op de constructie en de plaatsing van Aluminium ramen en deuren. Als Reynaers Partner realiseert zij jaarlijks een hondertal werven voor particuliere nieuwbouw en renovatie in West-Vlaanderen. Naast ramen en deuren produceren en plaatsen zij ook schuifdeuren, vliesgevels, sectionaal poorten, lichtstraten, rolluiken, screens…

  Advies als startpunt

  De consument zoekt naar zekerheid en onberispe- lijke vakkundigheid in het volledige bouw- of renovatieproces.
  In beide gevallen, maar zeker wat betreft de groei- ende renovatiemarkt, geldt de vereiste om zich te kunnen richten tot polyvalente en flexibele vak

  mensen die een alles omvattende service bieden. ALU FILIP is zo’n professioneel aanspreekpunt. “Alles begint met advies,” legt Tom Bonte uit. “Niet zelden geraakt de kandidaat bouwer of verbouwer zijn weg kwijt uit een overvloed aan informatie, aanbiedingen, offertes, relevante en minder relevante oplossingen en mogelijkheden waarmee hij geconfronteerd wordt tijdens het bouwproces. Mensen hebben nood aan duidelijkheid en samenhang. Daarom is onze adviserende rol, nog voor het project van start gaat, van cruciaal belang. Onze uitgebreide showroom is daarbij een ideaal hulpmiddel. Alle Reynaers producten en hun toepassingen staan er tentoon gesteld. Ikzelf als zaakvoerder en interne adiviserende medewerkers staan in voor de verkoop en de klantenopvolging. Onze taak komt erop neer de beste klantgerichte oplossingen te vinden, rekening houdend met de bestaande situatie van het renovatieproject of met de plannen van de architect wanneer het om nieuwbouw gaat.”

  Een coherent project

  “Samen met de kandidaat bouwer of verbouwer bestuderen we dus elk aspect van het bouwplan tot in de kleinste details,” vervolgt Tom Bonte. “Wij onderzoeken de haalbaarheid van het project, wijzen op alle parameters waarmee we rekening moeten houden en geven daarbij kostbare tips op het vlak van stijl en esthetiek, comfort en functionaliteit, maar ook aangaande energiezuinigheid en isolatie.

  Zo komen we samen met de klant tot een coherent en transparant dossier dat beantwoordt aan de he- dendaagse vereisten inzake kwaliteit en duurzaamheid. Dit leidt dan tot een duidelijke en gedetailleerde offerte die uiteraard nog kan besproken worden. Na de goedkeuring van de klant kunnen we tot actie overgaan, te beginnen met de productie en het assembleren van het schrijnwerk en de bestelling van het glaswerk.”

  Werk voor specialisten

  Dankzij de juiste technische uitrusting van de fir- ma, haar vakbekwaam en ervaren personeel en de professionele begeleiding van Reynaers kan je bij ALU FILIP rekenen op een correcte uitvoering van het schrijnwerk. De Reynaers Partner heeft immers alles in huis om de nodige ramen en deuren nauw- keurig op maat te fabriceren. Tom Bonte: “Aan de hand van de Reynaers profielen en een uitgekiend aanbod van beglazingen kunnen we altijd aan de EPB voorschriften voldoen.” Tevens zijn de instal- latieploegen mede door Reynaers opgeleid om de plaatsing en de afwerking op de werf te realiseren.

  Volgens de regels van de kunst

  De plaatsing van het schrijnwerk wordt door ALU FILIP letterlijk volgens het boekje uitgevoerd.
  “Wij staan erop om alle afspraken scrupuleus te respecteren. Deze houding maakt deel uit van onze service en draagt tevens bij tot onze reputatie,” benadrukt Tom Bonte.

  “Niets wordt aan het toeval overgelaten, alles wordt grondig gecontroleerd. We houden eraan dat de goede relatie met de bouwheer van blijvende aard is doorheen het volledige bouwproces en zelfs lang daarna. We blijven voor elke klant altijd beschikbaar. Al was het maar om hem maanden later te helpen bij de keuze van de beste onderhoudsproducten voor zijn aluminium ramen en deuren.”

  “Kwaliteit is ons belangrijkste uitgangspunt en dit tot in de kleinste details.

  Daar we alles zelf produceren en plaatsen, alsook het glas, kunnen we deze kwaliteit garanderen”